Massages

Alle massages die ik geef, zijn maatwerk.
Als je bij me komt, bespreken we samen welk lichaamsgebied bij jou de aandacht vraagt en welke massagevorm, of combinatie van massagevormen, daar het beste bij past. In mijn massages maak ik gebruik van technieken uit de klassieke- en energetische massage, meridiaanmassage en acupressuur.

Massage kan gericht zijn op het verhelpen van een bepaalde klacht, maar het kan ook ingezet worden om je bewust te maken van wat er in je lichaam speelt. Maar misschien wil je een massage omdat je behoefte hebt aan het ervaren van een diepe ontspanning en rust.

Ontspanningsmassage

In deze vorm van massage maak ik gebruik van klassieke massagetechnieken en energetische meridiaanmassage. Kennis en kunde vanuit de fysiotherapie en acupunctuur pas ik hier gecombineerd toe.
Bij deze massage lig je heerlijk comfortabel, warm toegedekt en hoef je even helemaal niets. Spanning en onrust voel je van je afglijden, je ademhaling wordt rustig en diep en je bereikt een staat van zijn in volledige rust en stilte.

Acupressuur

Acupressuur is een drukpuntmassage die 5000 jaar geleden al werd toegepast in China.
Met acupressuur beïnvloed  je – via de acupunctuurpunten-zônes in  het hele lichaam. Daarom is dit een mooie manier om klachten te behandelen waar je met gewone massage niet bij kunt komen. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, migraine, slecht slapen en darmproblemen.
Voor jonge kinderen, die angstig zijn voor naalden, maar ook voor een ieder die liever niet geprikt wil worden met naalden, is deze vorm van behandeling uitstekend ter vervanging van acupunctuur.
Acupressuur is bovendien zeer geschikt als directe aanraking van een bepaald gebied  niet mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van teveel pijn of zwelling in een gekwetst gebied.
Acupressuur kun je op bepaalde punten gemakkelijk zelf toepassen. Als je wilt, leer ik je welke punten voor jou geschikt zijn om zelf te stimuleren.

Meridiaanmassage

Bij meridiaanmassage herstel  ik de doorstroming in energiebanen zodat klachten die gerelateerd zijn aan die bepaalde zône kunnen worden verholpen. Deze massage is heel prettig om te ervaren omdat het heel rustige en ritmische bewegingen zijn en ze je het gevoel geven dat het weer stroomt……. Vaak voeg ik meridiaanmassage toe in een algehele ontspanningsmassage vanwege het weldadige effect.

Klassieke massage

Bij deze massagevorm gebruik ik technieken, zoals geleerd in de fysiotherapie, die bedoeld zijn om de doorbloeding te verbeteren, de afvoer van afvalstoffen te bevorderen en spierspanning te doen verminderen. Veel toegepast bij nek/schouderspanning, pijn in de rug en bilregio, overbelasting van de armspieren of vermoeide voeten.

Contactgegevens

Mia Jonkman Slank en Fit

Per 16 april 2018:
Schubertplein 1
6865 EM Doorwerth

Volg mij op social media

U vindt mij hier